Despre noi

UMF Tîrgu Mureş

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş este o instituţie de învăţământ superior de stat şi cercetare din Tîrgu Mureş, România, considerată a fi una ditre cele mai prestigioase, cu status multicultural şi multilingvistic, conform Legii Educaţiei Naţionale, înfiinţată în anul 1945. Este integrată sistemului naţional de învăţământ superior, care asigură pregătirea universitară şi postuniversitară în domeniul ştiinţelor medicale şi farmaceutice. Organizează şi coordonează cercetarea ştiinţifică şi cooperarea naţională şi internaţională în domeniile ştiinţei şi pregătirii universitare şi postuniversitare medico-farmaceutice.

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş promovează inteligenţa şi creativitatea într-un mediu stimulativ pentru studenţi cât şi pentru profesori. În acest fel, Universitatea e capabilă de a oferi inovaţie şi progres pentru societate, precum şi îndeplinirea profesională a membrilor săi.

Asociaţia Tinerii Chirurgi

Este o asociaţie non-profit, non-guvernamentală, care are ca prim scop promovarea informaţiei medicale şi acumularea de experienţă practică, în special în domeniul chirurgical, în rândul tinerilor medici.

Fiind o organizaţie tânără, urmărim să ne dezvoltăm, să devenim cunoscuţi, să ni se recunoască efortul şi să ne perfecţionăm în ceea ce înseamnă arta chirurgicală. Organizaţia vizează pregătirea şi dezvoltarea profesională a tinerilor medici prin organizarea de evenimente ştiinţifice, congrese şi conferinţe, workshop-uri ce abordează vaste ramuri chirurgicale

Vrem să creăm un sistem progresiv de pregătire, generaţie după generaţie, acumulând în timp experienţă şi abilităţi ce cresc standardele organizaţiei, astfel formând profesioniştii domeniului chirurgical de mâine.

Ne ghidăm activitatea plecând de la aforismul ,,Docendo discimus" considerând sănătatea ca fiind cel mai de preţ dar. Eforturile echipei noastre tinere se concentrează spre a duce informaţia mai aproape de medic, promovând medicina bazată pe dovezi.

SSCR Tîrgu Mureş

Societatea Studenţească de Chirurgie din România, filiala Tîrgu Mureş, este o asociaţie non-profit, non-guvernamentală, care are ca prim scop promovarea informaţiei medicale, în special în domeniul chirurgical. Încercăm să facilităm acumularea de cunoştinţe şi mai ales de experienţă practică. Cu ajutorul nostru, tinerii medici învaţă primii paşi în ceea ce priveşte tehnicile chirurgicale, înainte ca aceştia să-şi înceapă cariera.

Suntem un grup de studenţi dornici de transmiterea cunoştinţelor teoretice şi practice dobândite şi colegilor mai tineri. Acest efort nu vine doar din partea noastră. Suntem onoraţi să avem parte de susţinerea cadrelor didactice, rezidenţi şi doctori, şi nu în ultimul rând de susţinerea sponsorilor fără de care evenimentele nu ar putea avea loc.

Ne adresăm tinerilor care fac primii paşi pe acest drum şi celor mai experimentaţi prin iniţierea şi organizarea unor programe de evenimente ştiinţifice şi a workshop-uri organizate pe diverse teme.